De Huurdersorganisatie VvA is in gesprek gegaan met de huurders van Arcade woningen.

We zijn in Naaldwijk, Monster, ’s Gravenzande, De Lier en in Den Haag geweest.

Er zijn, buiten het blad Huurders, waarin deze avonden stonden aangekondigd, ook kaarten met de data bij de bewoners bezorgd.

Wij gingen in gesprek met de huurders over de volgende punten:

o Kwaliteit en duurzaamheid (onderhoud, isolatie, etc.)

o Leefbaarheid

o Doorstroming

o Wonen en zorg

o Beschikbaarheid ( wachtlijsten, nieuwbouw)

o Service van Arcade en door de VvA.

Ook werd er gevraagd of men zich voor het digitale panel wilde opgeven. Dit hebben veel mensen enthousiast gedaan.

De huurders hebben deze avonden zeer op prijs gesteld, werd er aan het einde van deze avonden regelmatig gezegd.

We kunnen terugkijken op geslaagde bewonersavonden.

De huurders gingen wijzer weg en wij ook.

Wij danken al de mensen die naar deze avonden zijn gekomen, en nemen door hen aangedragen (knel)punten uiteraard graag mee in ons komende overleg met Arcade!

Wat moet u doen nu uw huurverhoging per 1 juli 2022 ingaat met uw huurtoeslag?

1-Uw corporatie geeft dit altijd door aan de belastingdienst toeslagen vóór 1 augustus 202

2- of u doet dit zelf bij toeslagen, wijzigingen, maar dat hoeft dus niet.

Er zijn mensen die zeggen dat je dit wel zelf moet doen maar dat is dus niet waar.

Wel kunt u het zelf nog even nakijken in de maand augustus, bij mijn toeslagen of de corporatie dit wel heeft doorgegeven, als u toch nog twijfelt.

Naaldwijk, 10 mei 2022. Aan de Sportlaan in De Lier ontwikkelt woningcorporatie Arcade een nieuwbouwproject met 42 sociale huurappartementen en 20 vrije sector huureengezinswoningen. Vandaag sloeg Wilfried Stribos, directeur-bestuurder a.i. bij woningcorporatie Arcade de eerste paal van het project.

De gemeente en Arcade zijn heel lang in gesprek geweest over de ontwikkeling van deze locatie, die eigendom is van de woningcorporatie. “Ik ben trots dat wij na jaren van praten vandaag gestart zijn met de bouw van dit project. Een mooie stap om voldoende betaalbare huurwoningen in Westland te realiseren. Het bouwprogramma van dit project is gevarieerd en voor verschillende doelgroepen bestemd. Daarnaast worden de woningen gasloos opgeleverd en voorzien van diverse duurzame toepassingen, zoals zonnepanelen en een warmtepomp. Hierdoor krijgen de woningen energielabel A++. Goed voor het klimaat en de portemonnee van de toekomstige huurders”, vertelt Wilfried Stribos.

Wie hier wil wonen moet nog even geduld hebben. Woningcorporatie Arcade verwacht de woningen in het eerste kwartaal van 2024 te kunnen opleveren.

Over de woningen
De 42 sociale huurappartementen komen in een vijflaags appartementengebouw. Er zijn drie verschillende typen driekamerappartementen met een gebruiksoppervlak van circa 70 m2 en een balkon. Onder het gebouw is een overdekte parkeerplaats, een algemene fietsenberging en een scootmobielruimte. De eengezinswoningen hebben drie verdiepingen en een gebruiksoppervlak van bijna 100 m2 , een achtertuin met berging, een woonkamer met open keuken en drie slaapkamers.

Over Arcade
Arcade is een woningcorporatie en de grootste verhuurder in Westland. Wij hebben bezit in de kernen Ter Heijde, Monster, ’s-Gravenzande, Heenweg, Poeldijk, Naaldwijk, De Lier en Honselersdijk en zijn actief in Den Haag. In totaal bezitten wij circa 10.300 verhuureenheden zoals eengezinswoningen, appartementen en bedrijfsruimtes. Daarnaast hebben wij een ontwikkelportefeuille van 1.250 woningen. Jaarlijks komen gemiddeld circa 400 Haagse en Westlandse woningen van Arcade vrij voor de verhuur. Onze woningen zijn geschikt voor gezinnen, jongeren, ouderen en gehandicapten. Meer informatie is te vinden op www.arcadewonen.nl.