Start bouw appartementengebouw De SchoolLier in De Lier

Op 21 juni 2023 vierde Arcade samen met de projectbetrokkenen de start bouw van het appartementengebouw De SchoolLier in de nieuwe woonwijk Lierkwartier. Met het slaan van de eerste paal door wethouder Michiel Ferwerda en Wilfried Stribos, directeur-bestuurder bij Arcade werd het officiële startsein voor de bouw gegeven. De SchoolLier is een modern appartementengebouw met 55 sociale twee- en driekamerappartementen, gelegen langs de Oostelijke Randweg in De Lier.

De woonwijk Lierkwartier wordt een toegankelijke wijk met verschillende soorten woningen. Gelegen in het hart van De Lier met diverse voorzieningen binnen handbereik. Zo komt in de wijk een speeltuin en een lagere school. De naam van het appartementengebouw De SchoolLier, is geïnspireerd door de lagere school die naast het gebouw wordt gebouwd. Ook de bouw van de school start binnenkort.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij dit project

“De appartementen worden opgeleverd zonder gasaansluiting en zijn voorzien van vloerverwarming, verwarmd door het warmtenet. Hierdoor dragen de bewoners bij aan een groenere toekomst en genieten zij van een comfortabele en energiezuinige woning”, vertelt Wilfried Stribos.

Nieuwbouw zorgt voor doorstroming

Door te bouwen kunnen we de doorstroming op de Westlandse woningmarkt bevorderen en dat is hard nodig. Vaak blijven mensen in een grote eengezinswoning wonen terwijl de kinderen al lang zijn uitgevlogen. ”Deze 55 sociale huurappartementen zijn geschikt voor Westlandse senioren en dragen daarmee dubbel bij aan de grote woonopgave voor Westlandse jongeren en starters. Zo voegen we nieuwe woningen toe en zorgen we voor extra doorstroming. Samen met de school een belangrijke mijlpaal voor De Lier!”, aldus wethouder Ferwerda.

Over de appartementen

In het vijf verdiepingen tellende appartementengebouw komen diverse woningtypen. De appartementen hebben een woonkamer met open keuken, één of twee slaapkamers en zijn drempelloos ontworpen. De grootte van de appartementen varieert van circa 54 m2 tot 84 m2, waardoor er voor elk huishouden een geschikte woning is. Op de begane grond komen voorzieningen zoals een gemeenschappelijke fietsenberging, een ruimte voor scootmobielen met oplaadpunt en een containerruimte. Aan de voorzijde van het gebouw is een parkeerterrein met voldoende parkeerplaatsen beschikbaar.

Wie hier wil wonen moet nog even geduld hebben.
Arcade levert het appartementengebouw naar verwachting in het derde kwartaal van 2024 op.