Groot Onderhoud ’s Gravenzande

Kritische vragen in De Kiem, begin oktober, waar de informatiebijeenkomst werd gehouden voor bewoners van Oranjewijk2 waar de woningen flink wordt verbeterd. Leveren die zonnepanelen nog wel genoeg op? Hoelang heb ik overlast in de straat? Waar moet ik dan douchen als de badkamer gedaan wordt?
En we kunnen nooit álle antwoorden geven, maar met de ervaringen in bijvoorbeeld Oranjewijk1 en Ter Heijde leert men steeds beter aan de bewoners tegemoet te komen. Weboma doet de werkzaamheden aan de daken, goten, gevels en kozijnen en Bouwactief doet de binnenwerkzaamheden als aanbrengen van de mechanische ventilatie door middel van een spaarpomp, in iedere woning en het vervangen van de keuken, badkamer en/of het toilet als de bewoner hiervoor kiest en in aanmerking komt als de keuken zeker 20 jaar oud is en de badkamer 30 jaar. In de persoonlijke gesprekken, die startten in oktober 2023, geven twee medewerkers uitleg en kunnen bewoners hun vragen stellen.
Net als bij de eerdere projecten komt er o.a. een spreekuur voor de opzichters en in een leegstaande woning kan van de badkamer gebruik gemaakt worden. De verbeteringen in dak, gevel en ramen leveren een beter energielabel op en worden uitgevoerd zonder huurverhoging voor de huidige bewoners. Er is een strakke planning straat-voor-straat en de laatste oplevering wordt verwacht in juli 2025.