Naaldwijk, 24 november 2022. Een half jaar na de start bouw bereikt het nieuwbouwproject Sportlaan in De Lier het hoogste punt. Op woensdag 23 november 2022 werd het bouwteam getrakteerd op een lekkere lunch. Het project bestaat uit 42 sociale huurappartementen en 20 vrije sector huureengezinswoningen. Als de bouw in dit tempo doorgaat, verwacht woningcorporatie Arcade de woningen in het vierde kwartaal 2023 op te kunnen leveren.

“De bouw gaat snel en daar zijn we blij mee. Want de bouwsector kampt net als andere sectoren met personeelstekort. Gelukkig levert dat voor dit project nog geen vertraging op. Er wordt door de bouwvakkers hard gewerkt. We kijken uit naar het eindresultaat en het moment waarop we de sleutels kunnen overhandigen aan de toekomstige bewoners”, vertelt Wilfried Stribos, directeur-bestuurder bij Arcade.’

Energiezuinige woningen
De woningen worden gasloos opgeleverd en voorzien van diverse duurzame toepassingen, zoals zonnepanelen en een warmtepomp. Hierdoor krijgen de woningen energielabel A++. De 42 sociale huurappartementen komen in een vijflaags appartementengebouw. Er zijn drie verschillende typen driekamerappartementen met een gebruiksoppervlak van circa 70 m2 en een balkon. Onder het gebouw is een overdekte parkeerplaats, een algemene fietsenberging en een scootmobielruimte. De eengezinswoningen hebben drie verdiepingen en een gebruiksoppervlak van bijna 100 m2 , een achtertuin met berging, een woonkamer met open keuken en drie slaapkamers. Enkele weken voor oplevering publiceert Arcade de woningen op Woonnet Haaglanden.

__________________________________________________________________________

Over Arcade
Arcade is een woningcorporatie en de grootste verhuurder in Westland. Wij hebben bezit in de kernen Ter Heijde, Monster, ’s-Gravenzande, Heenweg, Poeldijk, Naaldwijk, De Lier en Honselersdijk en zijn actief in Den Haag. In totaal bezitten wij circa 10.300 verhuureenheden zoals eengezinswoningen, appartementen en bedrijfsruimtes. Daarnaast hebben wij een ontwikkelportefeuille van 1.250 woningen. Jaarlijks komen gemiddeld circa 400 Haagse en Westlandse woningen van Arcade vrij voor de verhuur. Onze woningen zijn geschikt voor gezinnen, jongeren, ouderen en gehandicapten. Meer informatie is te vinden op www.arcadewonen.nl.